Sari la conținut

Noi acuzaţii pe numele lui Platon, în Rusia. Ar fi „spălat” 48 de milioane de ruble printr-o bancă din Moldova

  • de

Veaceslav Platon s-a ales cu noi acuzații în Rusia. Potrivit Ria Novosti. Controversatului om de afaceri i se incriminează că ar fi „spălat” printr-o bancă din Moldova 48 de miliarde de ruble.

Conform acuzațiilor, Platon ar fi acționat de comun cu Alexandr Korkin, Vladimir Plahotniuc și Renato Usatîi. Banii retrași din Rusia ar proveni din activitatea unei grupări criminale organizate, notează jurnaliștii de la Moscova.

Anterior, judecătorii din Rusia l-au condamnat pe Platon în lipsă, pentru „spălarea” a 128 de miliarde de ruble, în cadrul altui dosar. Și în acel caz banii, la fel, erau „spălați” prin intermediul unei bănci din Moldova, al cărui acționar era Platon.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Actualmente, în lipsa lui Platon, în Rusia au loc ședințe de judecată în cadrul a două procese, pentru încălcările legislației privind tranzacțiile în conturile persoanelor nerezidente, utilizând acte falsificate. Persoanele suspectate sunt căutate de către autoritățile ruse.

Acțiunile din dosarul Laundromat, în care este vizat Platon, datează din 2013. Sora controversatului om de afaceri a fost condamnată la Moscova, fiind acuzată de participare la schemă.

Platon a fost condamnat în 2017 în Republica Moldova, la 18 ani de pușcărie, fiind acuzat de participare la devalizare sistemului bancar. În 2020, executarea pedepsei a fost suspendată, după demersul fostului procuror general, Alexandr Stoianolgo.

În iulie 2021, Platon a plecat din Republica Moldova la Londra, unde se află până acum.

Redacția Realitatea va oferi dreptul la replică persoanelor vizate, dacă acestea vor dori să își expună punctul de vedere.

Articolul Noi acuzaţii pe numele lui Platon, în Rusia. Ar fi „spălat” 48 de milioane de ruble printr-o bancă din Moldova apare prima dată în Realitatea.md.