Sari la conținut

Recean mulțumește miniștrilor din NB8 pentru ajutorul acordat Moldovei: Contribuție la securitatea Europei

  • de

Dorin Recean a mulțumit oficialilor din cadrul Nord Baltic 8 (NB8) pentru sprijinul acordat Republicii Moldova. Delegația a fost primită la Guvern, de către șeful Executivului.

Suportul în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, domeniile în care poate fi intensificată colaborarea între state, combaterea dezinformării și a propagandei au fost printre principalele subiecte discutate de către premierul Dorin Recean și reprezentanții NB8, precizează serviciul de presă al cabinetului de miniștri.

„O Moldovă rezistentă, democratică și prosperă va aduce o contribuție valoroasă la securitatea și stabilitatea regiunii și a Europei în ansamblu”, a delarat premierul Dorin Recean.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

La rândul lor, miniștrii de externe au accentuat că țările lor vor oferi tot suportul necesar Republicii Moldova în procesul negocierilor de aderare la UE. Totodată, oficialii au discutat și despre situația din Ucraina, dar și despre importanța sprijinului pentru țara vecină.



Amintim că, în cadrul reuniunii NB8 de la Chișinău, diplomațiile din Danemarca, Finlanda, Estonia, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia și Suedia au semnat un memorandum cu ministerul de Externe de la Chișinău (MAE), pentru a intensifica relațiile de cooperare interministerială. De asemenea, ministra letonă Baiba Braze, a precizat că Republica Moldova beneficiază de ajutor de 2,6 miliarde de lei din partea UE.

Ministra de Externe a Letoniei, la reuniunea NB8: Moldova beneficiază de ajutor de 2,6 miliarde de lei

NB8 este un format de cooperare regională, formată în 1992. Oficialii din statele membre abordează subiecte ce țin de probleme regionale și internaționale de actualitate. În anul 2024, comunitatea este prezidată de Suedia.

Articolul Recean mulțumește miniștrilor din NB8 pentru ajutorul acordat Moldovei: Contribuție la securitatea Europei apare prima dată în Realitatea.md.