Sari la conținut

Ziua Internațională a femeilor din mediul rural: Reprezintă un sfert din populația lumii

  • de

În lumea întreagă, 15 octombrie, este ziua femeilor din mediul rural. Potrivit Organizației Națiunilor Unite (ONU), această zi recunoaște și sprijină femeile din mediul rural, care lucrează în agricultură sau conduc mici afaceri.

Prima zi internaţională a femeilor din mediul rural a fost celebrată la 15 octombrie 2008.

Ideea celebrării unei Zile mondiale dedicate femeilor din mediul rural s-a conturat cu prilejul unei Conferinţe a ONU pentru femei, care a avut loc la Beijing (China), în septembrie 1995.

Femeile din mediul rural alcătuiesc peste un sfert din totalul populaţiei mondiale.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În acest context, USAID Moldova felicită toate femeile din satele din țara noastră, care muncesc zi de zi pentru comunitățile lor.

„USAID, în cadrul proiectelor sale, sprijină inițiativele din zonele rurale ale Moldovei care au obiectivul de a consolida reziliența, crește competitivitatea și transforma aceste regiuni în adevărate motoare de creștere economică. Suntem mândri să fim partenerii tuturor femeilor care contribuie la transformarea satelor Moldovei și crearea unui viitor prosper și democratic pentru țara lor”, scrie pe pagina lor de Facebook.


Articolul Ziua Internațională a femeilor din mediul rural: Reprezintă un sfert din populația lumii apare prima dată în Realitatea.md.