Sari la conținut

Milioane de lei, alocate pentru a înlătura urmările grindinei și furtunii. Banii vor ajunge în trei raioane

  • de

Membrii Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) au alocat mijloace financiare pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale produse în lunile iunie și iulie. Banii vor ajunge în raioanele Telenești, Dondușeni și Orhei

Circa 9 milioane de lei vor fi alocate din Fondul de Intervenție al Guvernului pentru reparația și restabilirea drumurilor publice deteriorate în nouă localități din raionul Telenești, afectat de ploile torențiale cu grindină pe 11 iunie 2024. Sprijin vor primi consiliile locale din satele  Chiștelnița, Crăsnășeni, Ciulucani, Nucăreni, Scorțeni, Coropceni și consiliile comunale din Suhuluceni, Ghiliceni și Tîrșiței.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Alte circa 388.000 de lei vor fi alocate pentru reparația acoperișului blocului locativ cu cinci nivele din  Țaul, Dondușeni. Aproximativ 106.000 de lei se alocă pentru a renova acoperișurile a 14 case din regiune, deteriorate de ploi, grindină și vând pe 17 iulie 2024.

De asemenea, membrii CSE au alocat 1,3 milioane de lei pentru reparația sălii de sport a liceului „Alecu Russo” din Orhei, avariată de vijelia care s-a produs pe 11 iunie 2024. Circa 1,8 milioane de lei se vor oferi pentru a schimba acoperișul căminului școlii profesionale din localitate, afectat de intemperii.

Articolul Milioane de lei, alocate pentru a înlătura urmările grindinei și furtunii. Banii vor ajunge în trei raioane apare prima dată în Realitatea.md.