Sari la conținut

„Victorie” sau milioane făcute la Edineț pe spinarea activiștilor lui ȘOR

  • de

În Republica Moldova politica pare să fie pentru unii nu doar un mijloc de a îmbunătăți viața cetățenilor, ci și un prilej de a acumula averi. Un exemplu grăitor este cel al foștilor soți Ghenadie și Svetlana Panciuc din Edineț, care, deși divorțați oficial din 2018, au reușit să dobândească bunuri imobiliare de valoare însemnată. Aceștia au fost, între 2019 și 2023, consilieri municipali și raionali din partea Partidului „ȘOR”, iar în prezent sunt susținători fervenți ai blocului „Victorie”, scrie nordnews.md.

În 2024, familia Panciuc a făcut două achiziții imobiliare de valoare.

Astfel, în februarie curent, Andrei Panciuc, fiul mai mare, în vârstă de 28 de ani, al soților Panciuc, student la medicină fără venituri declarate, a achiziționat împreună cu soția sa o casă cu două niveluri în orășelul Ghidighici, suburbie a municipiului Chișinău.

Deși valoarea tranzacției a fost înregistrată conform contractului de credit imobiliar la prețul de doar 1,5 milioane de lei, experții imobiliari estimează prețul real al proprietății la aproape 4 milioane de lei, echivalentul a peste 200 de mii de euro.

În luna august, familia Panciuc i-a cumpărat mezinului Alexei Panciuc o casă pe strada Mihai Eminescu din Edineț, estimată la peste 90.000 de euro, conform anunțului pubicitar. Cu toate acestea, datele cadastrale indică altceva: în realitate imobilul cu toate anexele și lotul de teren valorează peste 120 de mii de lei.

În total, soții Panciuc au plătit pentru ambele case aproape 6 milioane de lei.

Articolul „Victorie” sau milioane făcute la Edineț pe spinarea activiștilor lui ȘOR apare prima dată în Realitatea.md.