Sari la conținut

VIDEO Șefa CEC cere Poliției informații despre funcționarii electorali care ar fi plătiți de Șor: Să depună demisia

  • de

Președinta Comisie Electorale Centrale (CEC) a cerut Poliției informații referitoare la posibila implicare a funcționarilor electorali în schemele de corupție desfășurate de exponenții lui Șor. Angela Caraman le-a cerut subalternilor care știu că au comis ilegalități sau că sunt bănuiți să demisioneze.

Declarațiile au fost făcute la finalul ședinței CEC, desfășurată pe 16 octombrie 2024. Președinta Comisiei a mai menționat că instituția pe care o conduce va colabora în continuare cu oamenii legii, în contextul anchetelor în desfășurare, referitoare la corupția electorală.

„În contextul informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la pretinsele acțiuni de corupere masivă a alegătorilor, apar suspiciuni că ar putea fi implicați funcționari electorali.(…) Pentru a asigura integritatea organelor electorale, Comisia Electorală Centrală a solicitat Inspectoratului General al Poliției să prezinte informația, dacă în lista celor, dau cifra care a fost mediatizată, 130.000 de persoane care ar fi fost corupte de anumite persoane sau competitori electorali, figurează și funcționari electorali. (…)

Comisia face apel către funcționarii electorali care știu că au acceptat anumite mijloace financiare sau asupra cărora planează suspiciuni, să colaboreze cu organele de anchetă și să își depună demisia”, a conchis Caraman.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Anterior, oamenii legii anunțat despre 130.000 de moldoveni implicați în schema de finanțare ilegală a partidelor controlate de politicianul fugar Ilan Șor. Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, preciza că ar fi vorba inclusiv despre fețe bisericești, care mergeau în stânga Nistrului regulat, pentru a retrage banii de pe cardurile deschide la o bancă din Rusia.

Totodată, potrivit anchetei, pentru opțiunea nu la referendumul privind aderarea la UE votanților li s-ar fi promis între 900 și 1800 de lei.

Articolul VIDEO Șefa CEC cere Poliției informații despre funcționarii electorali care ar fi plătiți de Șor: Să depună demisia apare prima dată în Realitatea.md.