Sari la conținut

Donald Trump a spus că este „tatăl” fertilizării in vitro. Reacția echipei de campanie, dar și a contracandidatei sale

  • de

Donald Trump s-a declarat miercuri „părintele fertilizării in vitro” (FIV) în cadrul unei întâlniri cu alegătorii de sex feminin, în timp ce candidatul republican la președinție încearcă să convingă această categorie de votanți că poate avea încredere în el pe probleme de reproducere, relatează Reuters, potrivit hotnews.ro.

Având în vedere că popularitatea sa este în urma democratei Kamala Harris printre femei, înaintea alegerilor din SUA programate pe 5 noiembrie, Trump a exprimat dorința de a aborda acest subiect la un eveniment special dedicat exclusiv femeilor și găzduit de Fox News în Georgia.

Acest stat se numără printre puținele care ar putea influența rezultatul alegerilor și va fi atent monitorizat, în timp ce Trump încearcă să recâștige încrederea după ce a pierdut în fața lui Biden în urma cu patru ani.

„Vreau să vorbesc despre FIV. Sunt tatăl FIV, așa că vreau să aud această întrebare”, a spus Trump.

Acesta a încercat să asigure participantele că republicanii susțin fertilizarea in vitro, în ciuda votului împotriva unei legi ce proteja accesul la această procedură.

Conștient de neliniștea unor femei cu privire la posibilele restricții ale tratamentelor de fertilitate, Trump a subliniat că partidul său este în favoarea FIV, chiar dacă unii republicani conservatori nu o sprijină.

În plus, republicanii din Senat au respins de două ori, în ultimele luni, legislația democrată menită să protejeze accesul la FIV, argumentând că accesul la această procedură nu este amenințat.

Fertilizarea in vitro reprezintă un subiect de actualitate în campania electorală din SUA, după ce Curtea Supremă din Alabama a stabilit în februarie că embrionii sunt considerați copii. Totuși, decizia nu este clară în privința modului în care embrionii sunt depozitați, transportați și utilizați legal, determinând astfel unii pacienți cu FIV să ia în considerare mutarea embrionilor înghețați din acest stat.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Echipa de campanie a lui Trump a descris comentariul lui că este „tatăl FIV” drept o glumă.

Kamala Harris, întrebată despre comentariile lui Trump, a lansat un avertisment față de femei. „Realitatea este că acțiunile lui au fost foarte dăunătoare femeilor și familiilor din America în această problemă”, a spus Harris reporterilor.

Conform unui sondaj Reuters/Ipsos publicat săptămâna aceasta, 49% dintre femeile care sunt înregistrate pentru a vota o susțin pe Kamala Harris, în timp ce 40% îl susțin pe Donald Trump.

Articolul Donald Trump a spus că este „tatăl” fertilizării in vitro. Reacția echipei de campanie, dar și a contracandidatei sale apare prima dată în Realitatea.md.