Sari la conținut

Peste 300 de persoane, instruite în Rusia, Serbia și Bosnia cum să organizeze dezordini în masă la Chișinău

  • de

Peste 300 de persoane erau instruite în suburbia Moscovei, ca să organizeze dezordini în masă la Chișinău. Dezvăluirea a fost făcută de șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

În perioada iunie-octombrie, forțele de ordine au documentat intențiile de destabilizare. S-a stabilit că echipe formate din câte 20 de persoane mergeau în Rusia. Acolo erau instruite cum să se comporte, să înfrunte cordoanele, să deposedeze ofițerii de organele de forță, cum să se retragă din rândul mulțumii, anunță șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

De la persoanele vizate s-au ridicat peste 1,6 milioane de lei, dar și alte obiecte și instrumente necesare pentru destabilizare și dezordini în masă. Manifestațiile urmau să înceapă după manipulări privind rezultatele alegerilor și alte chestiuni similare.

În același timp, potrivit șefului Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața, o parte dintre persoanele instruite erau trimise de Ilan Șor, sub parvanul organizației Eurasia, în Bosnia și Herțegovina și Serbia, în tabere speciale, asociate cu organizația paramilitară Wagner, fondată de Evgheni Prigojin. Cei instruiți ar fi fost antrenați inclusiv să utilizeze drone și dispozitive pirotehnice în timpul evenimentelor în masă.

Articolul Peste 300 de persoane, instruite în Rusia, Serbia și Bosnia cum să organizeze dezordini în masă la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.