Sari la conținut

SONDAJ Numărul moldovenilor care vor să participe la referendum a crescut. Mai mult de 55% ar vota „DA”

  • de

Numărul cetățenilor care vor participa la referendum a crescut din august până în octombrie, iar mai mult de 55% vor susține includerea vectorului european în Constituția Moldovei, Datele au fost prezentate în cadrul ultimului sondaj pre-electoral, prezentate de comunitatea Watchdog.

Conform cercetării, dacă în august 2024 65,8% dintre moldoveni susțineau că vor vota la referendum și prezidențiale, indicatorul a crescut la 76,3% până în octombrie. Actualmente, 3,1% nu vor participa la ambele scrutine, iar 5,3% nu au decis încă dacă se vor prezenta la urne.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Totodată, din august până în septembrie a crescut numărul moldovenilor dispuși să susțină integrarea europeană a țării. Dacă în august cifra constituia 52,2%, în octombrie sunt 55,1% dintre alegători gata să voteze „DA”.

Sondajul a fost realizat de CBS Research, la comanda comunității Watchdog, în perioada 11-16 octombrie 2024. Eșantionul a fost reprezentativ și a constituit 1034 de persoane cu drept de vot. Marja de eroare constituia +/- 3,05%.

Articolul SONDAJ Numărul moldovenilor care vor să participe la referendum a crescut. Mai mult de 55% ar vota „DA” apare prima dată în Realitatea.md.