Sari la conținut

Consiliul European sprijină aderarea Moldovei la UE și condamnă încercările Rusiei de a submina alegerile

  • de

Consiliul European sprijină angajamentul de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană. Concluzia a fost făcută după summitul comunității, care a avut loc pe 17 octombrie.

Oficialii europeni salută procesele de reformare și acțiunile de consolidare a rezilienței și stabilității. În același timp, ei condamnă interferența Rusiei în procesul electoral din Moldova.

„Consiliul European condamnă manipularea persistentă a informațiilor străine și interferența Rusiei pentru a încerca să submineze alegerile democratice și alegerea poporului moldovean pentru un viitor european prosper, stabil și pașnic.

Consiliul European salută adoptarea celui de al treilea pachet de sancțiuni împotriva celor responsabili de acțiuni care vizează destabilizarea, subminarea sau amenințarea suveranității și independenței Republicii Moldova. Consiliul European își reafirmă angajamentul ferm față de suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova”, se arată în documentul emis după întrunirea Consiliului.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Precizăm că, la începutul lunii octombrie, Evghenia Guțul, împreună cu alți câțiva funcționari de rang înalt din Găgăuzia, a fost inclusă în lista de sancțiuni a Uniunii Europene. De asemenea, liderii UE au anunțat că măsurile restrictive vizează și organizația „Eurasia”, creată de Ilan Șor.

Evghenia Guţul, sancţionată de SUA. Şi 3 companii din Moldova ajung sub restricţii

Articolul Consiliul European sprijină aderarea Moldovei la UE și condamnă încercările Rusiei de a submina alegerile apare prima dată în Realitatea.md.