Sari la conținut

FOTO Condiții mai bune pentru pacienții din Strășeni. Două secții din cadrul Spitalului Raional au fost modernizate

  • de

Secțiile pediatrie și terapie din cadrul Spitalului Raional Strășeni au fost renovate capital. Personalul medical va beneficia de condiții moderne de muncă, iar pacienții – de servicii medicale mai calitative și mai sigure, anunță Ministerul Sănătății.

Secțiile reparate dispun de 46 de paturi: 20 – pediatrie și 26 – terapie. Anual, în aceste secții sunt internați aproximativ 1.500 de pacienți.

„Precizăm că, în afară de lucrări de renovare, instituția a beneficiat în ultimii doi ani și jumătate de echipament și dispozitive medicale de ultimă generație: aparat de radiografie mobilă, aparat USG, electrocardiograf, analizator automat ale gazelor și electroliților în sânge, defibrilator, analizator pentru determinarea echilibrului acido-bazic, monitor pentru funcții vitale, sistem de sterilizare, stație de producere a oxigenului, generator electric, mese și lămpi pentru operații, brancarde, paturi medicale, trolee de resuscitare etc., în sumă de aproximativ 22 de milioane de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Suma, alocată din bugetul Ministerului Sănătății, pentru reparație, amenajarea teritoriului adiacent, dar și dotarea cu mobilier și echipament a constituit circa 13,6 milioane de lei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul FOTO Condiții mai bune pentru pacienții din Strășeni. Două secții din cadrul Spitalului Raional au fost modernizate apare prima dată în Realitatea.md.