Sari la conținut

Prima călătorie lungă a Regelui Charles, după ce a fost diagnosticat cu cancer. Unde a ajuns după 20 de ore de zbor

  • de

Vizita de şase zile în Australia a Regelui Charles a presupus cea mai lungă călătorie a sa, de când a primit, la începutul acestui an, diagnosticul de cancer. Vineri, 18 octombrie curent, regele Marii Britanii, în vârstă de 75 de ani, însoţit de soţia sa Camilla, a aterizat la Sydney, în Australia, într-o vizită de lungă durată, în cadrul căreia ar urma să abordeze în mai multe probleme de mediu, o temă la care suveranul britanic ţine foarte mult. De asemenea, el va merge şi  în Insulele Samoa pentru o reuniune a organizaţiei Commonwealth.

Zborul de 20 de ore reprezintă cea mai solicitantă călătorie a sa din punct de vedere fizic după ce a fost diagnosticat cu cancer în luna februarie, scrie Agerpres citând presa internaţională. Potrivit presei britanice, medicii i-au permis suveranului să îşi suspende tratamentul în timpul acestei călătorii.

Charles al III-lea este primul monarh britanic în exerciţiu care vizitează Australia după 2011. În acel an, mama lui, Regina Elisabeta a II-a, a fost întâmpinată de o mare mulţime de admiratori.

Pe agenda de lucru a Regelui Charles sunt prevăzute mai multe întâlniri cu publicul, inclusiv în cadrul unui eveniment care va avea loc în faţa Operei din Sydney şi cu ocazia unei uriaşe petreceri la care se va servi friptură la grătar. El se va întâlni, de asemenea, şi cu oameni de ştiinţă într-un laborator de cercetare a cancerului.

Regele Charles a mai vizitat Australia în trecut, cu diverse ocazii. Primul său contact cu această ţară a fost la vârsta de 17 ani, în 1966, pentru un sejur în şcoala izolată din Timbertop, într-o regiune muntoasă din statul Victoria.

A revenit în Australia în 1983, alături de soţia lui de atunci, Diana, atrăgând mulţimi numeroase de spectatori care voiau să o vadă pe „Prinţesa poporulu”  în locuri emblematice, precum Opera din Sydney.

O amintire mai puţin plăcută o are din timpul unei vizite din 1994,când  un bărbat a tras două gloanţe albe asupra lui, în timp ce acesta susţinea un discurs în Portul din Sydney.

Noua sa vizită de şase zile în Australia, urmată de cinci zile în Insulele Samoa, reprezintă cea mai lungă călătorie în străinătate pentru regele Charles de la începutul tratamentului său medical împotriva cancerului. El a mai făcut doar o scurtă vizită în Franţa în acest an pentru a marca împlinirea a 80 de ani de la Debarcarea trupelor Aliaţilor în Normandia.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Prima călătorie lungă a Regelui Charles, după ce a fost diagnosticat cu cancer. Unde a ajuns după 20 de ore de zbor apare prima dată în Realitatea.md.