Sari la conținut

Primele imagini cu soldații nord-coreeni care vor lupta în Ucraina. Numărul militarilor pregătiți de Phenian

  • de

Coreea de Sud anunță că Kim Jong-un i-a trimis Rusiei o armată de 12.000 de soldați, inclusiv forțe speciale, care să lupte pe frontul din Ucraina. Acest transfer din partea Coreei de Nord reprezintă o amenințare la nivelul securității globale.

Avertismentul lui Zelenski, după ce Coreea de Nord a trimis soldați în Ucraina: Este primul pas către un război mondial

Liderul sud-coreean Yoon Suk Yeol a organizat o întrunire urgentă la care au participat reprezentanți ai serviciilor de informații, ai armatei și securității naționale pentru a discuta despre implicarea Coreei de Nord în războiul Rusiei cu Ucraina, potrivit Reuters.

„Participanţii au împărtăşit opinia conform căreia situaţia actuală în care legăturile mai strânse dintre Rusia şi Coreea de Nord au trecut dincolo de furnizarea de echipamente militare, ajungând până la trimiterea efectivă de trupe, reprezintă o ameninţare gravă de securitate nu numai pentru ţara noastră, ci şi pentru comunitatea internaţională”, se arată într-un comunicat.

În iunie liderii celor două țări au încheiat un parteneriat strategic, prin care creează o alianță militară. Putin a înaintat documentul Dumei de Stat pentru ratificare la 14 octombrie.

Un videoclip a apărut pe rețelele de socializare cu trupele nord coreene care se antrenează pe teritoriul Rusiei.

„Coreea de Nord va trimite 12.000 de soldați la războiul din Ucraina. Transferul de personal militar a început deja, au raportat mass-media.”, transmite Andrei Pivovarov, activist rus, pe rețeaua X.

Potrivit Serviciului de Inteligență Național al Coreei de Sud, între 8 și 13 octombrie, aproximativ 1.500 de membri ai forțelor speciale nord-coreene au plecat din Coreea de Nord către Vladivostok. Aceștia au fost trimiși cu echipamente și armament rusești, cât și cu acte de identitate false.

Serviciile speciale din Coreea de Sud declară că au reușit să recunoască membrii trupelor cu ajutorul unui sistem de recunoaștere facială cu inteligență artificială.

Zelenski s-a aflat joi la Bruxelles, unde a afirmat faptul că ofițeri nord coreeni se află pe teritoriile ucrainiene deja ocupate, și că 10.000 de soldați sunt instruiți pentru a se alătura Rusiei.

„Aici vedem primul pas către războiul mondial”, a adăugat Zelenski în timpul unui summit al liderilor UE la Bruxelles.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Primele imagini cu soldații nord-coreeni care vor lupta în Ucraina. Numărul militarilor pregătiți de Phenian apare prima dată în Realitatea.md.