Sari la conținut

Rectorul USM, Igor Șarov, înainte de alegeri: „Să nu lăsăm pe alții să ne decidă soarta”

  • de

Rectorul Universității de Stat din Moldova (USM) Igor Șarov, îndeamnă moldovenii să participe la prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană. Oficialul roagă cetățenii să manifeste conștiință și spirit civic.

În opinia lui Șarov, istoria recentă ne-a arăta că „parcursul european al Republicii Moldova nu mai poate fi oprit decât prin acțiuni externe brutale sau prin manevrele oportuniștilor interni”. În context, rectorul oferă exemplul Ucrainei, unde se desfășoară război, după invazia rusă din februarie 2022.

„În fața provocărilor pe care le înfruntăm, nu avem nimic în comun cu barbaria, cu lipsa de respect pentru valorile democratice și umane. Dar trebuie să conștientizăm că această distanțare de răul din jur nu ne protejează suficient. Cel mai bun răspuns al nostru, ca națiune, este să consolidăm statul de drept și să avansăm ferm pe drumul aderării la Uniunea Europeană, unde drepturile și libertățile noastre sunt respectate și protejate.

În calitate de rector al Universității de Stat din Moldova, de profesor și de cetățean al acestei țări, fac un apel sincer către tineri și către toți cei din generația mea: ieșiți la vot! Este momentul să ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul nostru și să nu lăsăm pe alții să ne decidă soarta. Avem o opțiune, avem o voce și trebuie să o facem auzită. Fiecare vot este un pas înainte spre stabilitate, democrație și prosperitate. Votul vostru contează!”, notează Igor Șarov.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Duminică, 20 octombrie 2024, circa trei milioane de moldoveni sunt așteptați la urnele de vot, pentru a opta pentru unul dintre ei 11 candidați la alegerile prezidențiale, dar și să spună dacă susțin includerea în Constituție a obiectivului de integrare europeană.

Articolul Rectorul USM, Igor Șarov, înainte de alegeri: „Să nu lăsăm pe alții să ne decidă soarta” apare prima dată în Realitatea.md.