Sari la conținut

Șefa diplomației germane: „Viitorul Republicii Moldova este în inima Europei”

  • de

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a reiterat vineri angajamentul Germaniei de a sprijini Republica Moldova în procesul său de aderare la Uniunea Europeană, în contextul în care țara se pregătește pentru alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la UE, care vor avea loc duminică, informează dpa.

„Oamenii din Moldova au puterea de a-și decide viitorul. Sunt încrezătoare că acest viitor se află în inima Europei”, a declarat Baerbock la Berlin.

Ea a subliniat că alegerile și referendumul de duminică sunt momente cruciale pentru această mică țară situată între Ucraina și România, cetățenii urmând să decidă în legătură cu introducerea în Constituţie a obiectivului de aderare la UE.

Baerbock l-a criticat pe președintele rus Vladmir Putin, subliniind că „Rusia lui Putin atacă şi alegerile din Europa cu metode hibride: cu influenţă ţintită, atacuri cibernetice şi dezinformare răspândită de armata sa de utilizatori de boţi pe reţelele de socializare”.

Chişinăul a contracarat aceste amenințări cu sprijinul platformei de parteneriat cu Moldova, lansate de guvernul german împreună cu parteneri la doar 40 de zile după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022, a adăugat șefa diplomației germane.

„Ţara s-a eliberat de controlul prin şantaj cu gazul rusesc”, a spus ministra, lăudând reformele judiciare şi anticorupţie în desfăşurare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Șefa diplomației germane: „Viitorul Republicii Moldova este în inima Europei” apare prima dată în Realitatea.md.