Sari la conținut

VIDEO Angela Caraman: În România, listele suplimentare ale alegătorilor vor fi întocmite și electronic, pe tablete

  • de

La secțiile de votare din România se va testa un nou proiect pilot, la alegerile președintelui Republicii Moldova și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană, desfășurate pe 20 octombrie 2024. Listele suplimentare vor fi completate și electronic, pe tablete.

La scrutinele de duminică, procedura va fi testată. Așadar, formalitățile se vor efectua atât în format electronic, cât și în format fizic, iar votanții vor semna pe listele printate.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Potrivit șefei Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angela Caraman, noul instrument va fi testat și în Capitală. Acesta va fi implementat la o secție de votare unde își vor exercita dreptul de a alege inclusiv persoane care au viza de reședință în stânga Nistrului.

De asemenea, președinta CEC a menționat în cadrul unui briefing de presă că vor exista noutăți care vizează procesul de raportare a procesului electoral la secții de votare de la Ștefan Vodă, Telenești și Hîncești.

Articolul VIDEO Angela Caraman: În România, listele suplimentare ale alegătorilor vor fi întocmite și electronic, pe tablete apare prima dată în Realitatea.md.