Sari la conținut

VIDEO Doi foști colegi de partid, la RLIVE TV. Năstase vrea mai puțini deputați, iar Țîcu mai mulți investitori în țară

  • de

Andrei Năstase promite să reducă numărul ministerelor și a deputaților în Parlament, în timp ce fostul coleg de partid, Dinu Plîngău, din numele candidatului Octavian Țîcu la prezidențiale, asigură cetățenii din diasporă că vor putea investi banii munciți în străinătate mai ușor în țara noastră, simplificând procedurile. Promisiunile au fost făcute în cadrul dezbaterilor organizate de RLIVE TV, joi seara, 17 octombrie curent.

„Se fură ca în Codru în Republica Moldova, tocmai pentru asta am revenit pentru a duce la bun sfârșit ceea ce am început cândva, în 2010 – 2012 – 2015 și așa mai departe. E nevoie să oprim ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, exodul masiv al oamenilor, sărăcia lucie, corupția care a pus stăpânire pe R. Moldova. (…) Am un pachet de măsuri de reducere a sărăciei, iar printre altele: reducerea ministerelor, de la 15 la 8, reducerea numărului de deputați, de la 101 la 61, conform voinței populare”, a declarat Andrei Năstase, candidat independent.

„Una din principalele prerogative ale președintelui este politica externă. Prin comunicarea cu anumiți investitori, prin asigurarea că în Republica Moldova nu se vor comite anumite precedente defectuoase, de care am mai avut pe timpuri, să vină să investească în Republica Moldova, bani pentru deschiderea locurilor de muncă. O altă prerogativă a președintelui, acordarea posibilității ca diaspora noastră să poată aduce simplificat banii munciți peste hotare. Este o problemă extrem de gravă în momentul de față și nu ne referim doar la cetățenii noștri, dar și la investitori. Sunt niște proceduri birocratice extrem de anevoioase. Oamenii vin cu bani munciți cinstit peste hotare și nu pot procura bunuri imobile și investi în anumite afaceri. Procedura simplificată de declarare a banilor poate spori mai mulți bani în Republica Moldova și trebuie să fie anume în contextul investițiilor pe care vor să le facă oamenii”, a declarat Dinu Plîngău, reprezentantul candidatului Octavian Țîcu la prezidențiale.

Victoria Furtună, candidată independentă în cursa pentru prezidențiale, a refuzat invitația redacției RLIVE TV.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că în cursa pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova s-au înscris 11 candidați.

Articolul VIDEO Doi foști colegi de partid, la RLIVE TV. Năstase vrea mai puțini deputați, iar Țîcu mai mulți investitori în țară apare prima dată în Realitatea.md.