Sari la conținut

A murit Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TVR. Când și unde va fi înmormântată

  • de

Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare ale televiziunii române, a murit la vârsta de 78 de ani, scrie digi24.ro.

Ea a fost prezentatoare la TVR, între anii 1970 și 1998, fiind considerată una dintre cele mai cunoscute vedete ale postului public de televiziune.

Jurnalista a debutat în 1970, în cadrul programului 2, unde prezenta emisiuni ce includeau concerte simfonice. Decenii la rând, a fost o prezență constantă pe micile ecrane, subliniază sursa citată.

După decesul soțului său, Radu Budeanu, jurnalist de politică externă, niponolog și iranolog, Delia Budeanu s-a retras zece ani din viața publică.

În anul 2008, a publicat – la editura Vremea – volumul Live despre parcursul său ca prezentatoare de televiziune, într-o perioadă extrem de sumbră. În vara acestui an, Delia Budeanu a publicat la Editura Curtea Veche, cea de-a doua carte a sa, „Jurnal. Rațiune și sensibilitate”.

Totodată, Delia Budeanu s-a implicat în promovarea culturii şi în cauze sociale şi umanitare, primind titlul de „Ambasador al Bunăvoinţei” din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Trupul neînsufleţit a fost depus, duminică, 20 octombrie curent, la Mănăstirea Caşin din Bucureşti. Iar înmormântarea va avea loc luni, 21 octombrie, la Mănăstirea Ghighiu.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul A murit Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TVR. Când și unde va fi înmormântată apare prima dată în Realitatea.md.