Sari la conținut

Circa 8000 de basarabeni au participat la alegeri la București. Ar putea fi prelungit programul secțiilor de votare?

  • de

Circa 8000 de basarabeni au participat la alegeri la București, potrivit jurnalistei Antuanela Răileanu, care a avut o intervenție telefonică în direct la RLIVE TV. Potrivit ei, în centrul vechi mai așteaptă câteva sute de oameni.

Antuanela Răileanu a transmis din București că în Capitala României au venit să își exprime opțiunea electorală basarabeni stabiliți și în alte localități. Dimineața, funcționarii electorali de la secțiile de votare din București au precizat că au, în total, 15.000 de buletine.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Conform legislației în vigoare, dacă înainte de închiderea secțiilor mai persistă rânduri, votarea poate fi prelungită cu maxim două ore. Deocamdată autoritățile nu au anunțat oficial dacă există vreo decizie în acest sens.

Preciză că pentru prezidențialele și referendumul de pe 20 octombrie, în România au fost deschise 16 secții de votare. În mai multe orașe, printre care Iași, Galați și Cluj, basarabenii au format rânduri, pentru a-și exercita dreptul de a alege președintele și a se expune cu referire la integrarea europeană.

Articolul Circa 8000 de basarabeni au participat la alegeri la București. Ar putea fi prelungit programul secțiilor de votare? apare prima dată în Realitatea.md.