Sari la conținut

Diaspora din Rusia, Franța și România, cea mai activă la vot: Cozi de peste o sută de persoane

  • de

UPDATE 13:35 Între timp, MAE anunță că rânduri de peste o sută de persoane au fost înregistrate și în unele secții din Austria, Belgia, Spania.

Cele mai aglomerate secții de votare din străinătate sunt în Rusia și în Franța. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), la unele secții s-au format cozi de peste o sută de persoane.

Un număr mare de cetățeni așteaptă să voteze și la secții din România, Grecia, Italia și Turcia, unde s-au format cozi de 50 până la 100 de persoane.

Este vorba despre secțiile de votare 38/73 din Atena 2, Grecia, 38/124 din Modena, Italia, secția 38/179 din Bucureşti 2 (secţia consulară), România, precum și secția de votare 38/180 din București 3.

Comisia Electorală Centrală a decis deschiderea a 231 de secții de votare în străinătate, pentru alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană din 20 octombrie. Cele mai multe secții – 60 la număr – au fost deschise în Italia, urmată de Germania, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, SUA și România.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Pentru secțiile de votare din străinătate, CEC a tipărit câte 852 200 de buletine de vot pentru fiecare scrutin

Articolul Diaspora din Rusia, Franța și România, cea mai activă la vot: Cozi de peste o sută de persoane apare prima dată în Realitatea.md.