Sari la conținut

Partidul „Renaștere” se leapădă de Ilan Șor. Formațiunea părăsește Blocul „Victorie” și schimbă șeful​

  • de

Biroul politic al Partidului „Renaștere” a decis retragerea formațiunii din Blocul „Victorie” în urma unui scandal intern. Deschide.md scrie că partidul a decis să-i acorde vot de neîncredere preşedintei formațiunii, Natalia Parasca, şi să o excludă după scandalul de corupție în care a fost implicată, soldat cu neînregistrarea lui Vasile Bolea, în calitate de candidat la prezidenţiale.

„Biroul Politic al formaţiunii Renaștere a luat decizia de a-i acorda vot de neîncredere preşedintei partidului, Natalia Parasca şi a o exclude din formaţiune după scandalul de corupție în care a fost implicată, soldată cu neînregistrarea lui Vasile Bolea, în calitate de candidat la prezidenţiale. În acest sens, Biroul Politic al Renaștere a decis să se disocieze de grupul criminal ŞOR şi părăsească blocul Victoria. Totodată, membrii biroului au decis să sprijine candidatura Irinei Lozovan la funcţia de preşedinte al partidului”, se arată într-un comunicat de presă al „Renaștere”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că oligarhul fugar Ilan Șor, care se ascunde de justiția din Republica Moldova în Rusia, a creat pe 21 aprilie, blocul politic „Victoria”. Șor a anunțat că formațiunea va participa la alegerile prezidențiale și referendumul din toamna acestui an.

Evenimentul a fost organizat la Moscova, în prezența mai multor apropiați de-ai săi, precum deputata Marina Tauber și bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul.

Articolul Partidul „Renaștere” se leapădă de Ilan Șor. Formațiunea părăsește Blocul „Victorie” și schimbă șeful​ apare prima dată în Realitatea.md.