Sari la conținut

Presa: Programul secțiilor de votare la București și Moscova a fost prelungit până la 23:00

  • de

UPDATE (22:00)

Ministerul Afacerilor Externe precizează că şi secţia 38/33 Livry-Gargan din Franţa are programul prelungit cu două ore.

UPDATE (21:50)

Datorită numărului mare de alegători în așteptare, o serie de birouri electorale din străinătate au decis prelungirea programului de activitate până la 23:00, conform Ministerului Afacerilor Externe.

La București vor activa încă două ore secția 38/179 şi secția 38/180. La ambasada noastră de la Moscova vor lucra cu două ore în plus ambele secții de votare.

În jur de 400 de persoane sunt în așteptare la aceste secții, iar toți cetățenii își vor putea exercita dreptul de vot în limita buletinelor disponibile, precizează diplomaţii moldoveni.

Ştirea iniţială

Procesul de vot a fost prelungit cu două ore la cele trei secții din București a fost extins  până la ora 23:00, informează Libertatea. Concomitent, TASS scrie că orarul funcționarilor electorali a fost prelungit cu două ore și la Moscova.

Oficiali, autoritățile de la Chișinău au comunicat deocamdată informații la subiect. Precizăm că, secțiile de votare deschise la misiunile diplomatice din capitalele României și Rusiei s-au numărat printre cele mai aglomerate pe 20 octombrie.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

La București așteptarea a durat până la o oră și jumătate. În total, la cele 3 secții din centrul vechi erau disponibile 15.000 de buletine, iar după 18:00 erau deja 8000 de cetățeni care și-au exercitat dreptul de a alege. Alte câteva sute de persoane așteptau să își exprime opțiunea.

Cu referire secțiile de la Moscova, MAE anunța anterior că are suspiciuni privind transportarea organizată a alegătorilor. De asemenea, reprezentanții Promo-LEX raportau că persoanelor care votează li se oferă vouchere, scurte cu inscripții pro-Rusia și invitații la un eveniment privat într-o cafenea.

Articolul Presa: Programul secțiilor de votare la București și Moscova a fost prelungit până la 23:00 apare prima dată în Realitatea.md.