Sari la conținut

Promo-LEX: Reprezentantul unui partid a venit beat la secţia de votare, iar o femeie voia să taie buletinul cu pixul

  • de

Reprezentantul unui partid a venit beat la secţia de votare unde urma să fie membru. Incidentul s-a produs la un birou electoral constituit în Germania pentru prezidențiale şi referendum, conform raportului Promo-LEX.

Președintele secției, cu votul membrilor, au luat decizia ca bărbatul acesta să nu fie acceptat, pe motiv că nu va putea exercita atribuțiile de serviciu. Incidentul a fost constatat într-un proces-verbal. 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

O altă situație neobișnuită, cu implicare unei persoane în stare de ebrietate, a avut loc în raionul Rezina. Cetățeanul a intrat în secție şi a trecut pe la operatori cu reproșuri, apoi a declarat că nu vede. După ce i s-a sugerat să folosească lupa, persoana a vrut să iasă din sediu, cu buletinele de vot, invocând că vrea să le transmită cuiva. La intervenția polițistului, alegătorul a aruncat buletinele în urnă.

La Taraclia, o alegătoare a vrut să taie buletinul de vot cu pixul, acesta fiind ulterior anulat. Persoana la primit pe al doilea, dar a încercat să îl ia acasă, însă după intervenția membrilor secției de votare, s-a conformat procedurilor.

Până la ora 14:00, observatorii Promo-LEX au raportat peste 650 de incidente, fiind procesate peste 500 de alerte. Cel mai frecvent, alegătorii au fotografiat buletinele de vot, iar candidații au recurs la publicitate electorală şi PR negru.

Articolul Promo-LEX: Reprezentantul unui partid a venit beat la secţia de votare, iar o femeie voia să taie buletinul cu pixul apare prima dată în Realitatea.md.