Sari la conținut

Tinerii care abia au împlinit 18 ani și sunt stabiliți peste hotare îndeamnă să votăm: Votul nostru contează

  • de

Prima dată la vot este un moment special și emoționant pentru tinerii din Republica Moldova! Ministerul Afacerile Externe (MAE) a Republicii Moldova a publicat îndemnul a câtorva tinere chiar abia au împlinit 18 ani sau pentru prima dată votează și sunt stabilite peste hotare.

„Cu entuziasm și speranță, acești tineri își exercită pentru prima oară dreptul de vot, conștienți de importanța pe care o are fiecare alegere în construirea viitorului țării noastre. Pentru ei, participarea la vot nu este doar un drept, ci și o responsabilitate de a contribui la schimbarea pozitivă pe care o doresc pentru o Moldovă mai prosperă și mai aproape de valorile europene”, scrie în comunicatul de presă al MAE.

„Felicitări tuturor celor care votează pentru prima dată! Votul vostru contează și este un pas important către un viitor mai bun. Hai să facem auzită vocea tinerei generații!”, este îndemnul.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale (CEC), la ora publicării știrii, în lume au votat 14.366 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, ceea ce înseamnă aproape 12% din totalul votanților din diasporă. În general, avem 266.933 de tineri moldoveni, de vârsta menționată, cu drept de vot. Dintre ei, plus cei din Republica Moldova, doar 71.470 au votat, ceea ce înseamnă nici 7% din toți alegătorii care s-au prezentat la urne acasă și peste hotare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Tinerii care abia au împlinit 18 ani și sunt stabiliți peste hotare îndeamnă să votăm: Votul nostru contează apare prima dată în Realitatea.md.