Sari la conținut

VIDEO Basarabenii au stat în rând și la Cluj, ca să voteze la prezidențiale și referendum

  • de

Și la Cluj, basarabenii au format rânduri, pentru a vota la prezidențiale și referendum. Cetățenii Republicii Moldova au venit împreună cu familiile și au relatat jurnaliștii că au ales „un viitor mai bun”.

Funcționarii electorali au relatat că, pe lângă responsabilitatea civică, alegerile au reprezentat și prilej pentru basarabeni de a se revedea. La rândul lor, votanții au precizat că își doresc pace, democrație și libertate.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Am votat pentru un viitor mai bun pentru Republica Moldova. Să putem merge și să vină părinții noștri la noi, aici, în România, mai ușor și mai simplu. Și pentru pace, sperăm”, a povestit o familie de basarabeni, care s-a prezentat la secția de votare din Cluj.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/DIASPORA-CLUJ.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Și la București au fost cozi la cele trei secții de votare, deschise în centrul vechi. Conaționalii au așteptat încă înainte de 7:00, pentru a-și putea exercita dreptul de a alege șeful statului și vectorul de orientare a țării.

Articolul VIDEO Basarabenii au stat în rând și la Cluj, ca să voteze la prezidențiale și referendum apare prima dată în Realitatea.md.