Sari la conținut

VIDEO Basarabenii din Bucureşti, cu noaptea-n cap, în rând la secţiile de votare: „La ora 7:00 ne așteptau la poartă”

  • de

La secțiile de votare pentru referendumul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană și alegerile prezidențiale deschise în centrul vechi din București, basarabenii au stat în rând încă înainte de ora 7:00. Cetățenii noștri, stabiliți peste Prut, au venit la fața locului dis de dimineață.

Aceștia își spun speranțele într-un viitor mai bune pentru țara de baștină. Aceștia au povestit jurnaliștilor că vor să se îmbunătățească situația în mai multe domenii, inclusiv justiție și economie.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Am avut coadă de la prima oră. La ora 7:00 ne așteptau deja la poartă. Avem deschise trei secții de votare, toate în centrul vechi. Avem în total 15.000 de buletine pe București, câte 5000 repartizate la fiecare secție de vot. Sperăm din suflet să ne ajungă. Suntem optimiști că vom avea un număr cât mai mare de persoane”, au relatat funcționarii electorali jurnaliștilor.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/DIASPORA-BUCURESTI-(1).mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Autoritățile din Republica Moldova au deschis 16 secții de votare pe teritoriul României, pentru alegerile de pe 20 octombrie 2024.
Două sunt deschise în incinta Autorității Electorale Permanente și una în sediul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, în București. Câte două secții de votare funcționează la Cluj şi Iaşi, iar altele la Brașov, Sibiu, Craiova, Bacău, Constanţa, Oradea, Galați, Suceava și Timișoara.

Articolul VIDEO Basarabenii din Bucureşti, cu noaptea-n cap, în rând la secţiile de votare: „La ora 7:00 ne așteptau la poartă” apare prima dată în Realitatea.md.