Sari la conținut

VIDEO Fugarul Veaceslav Platon s-a certat cu alegătorii moldoveni la o secție de votare din Marea Britanie

  • de

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, fugar la Londra, s-a certat cu alegătorii moldoveni la secția de votare din Leytonstone, o zonă din capitala Marei Britanii. Avertizat de polițiștii britanici, a plecat de pe teritoriul secției de votare, localizate pe strada 270 High Rd Leytonstone, Londra.

ZdG.md amintește că Veaceslav Platon este învinuit în trei dosare penale aflate pe rol în instanţă, două – pentru escrocherii în proporţii deosebit de mari și unul – pentru falsificarea cardurilor bancare. El are statut de învinuit în dosarul numit „Laundromat”.

În 2017, Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru implicare în frauda bancară, dar la demersul procuraturii, în 2020, cauza a fost trimisă la revizuire. La scurt timp, în baza unui demers de suspendare a executării pedepsei depus de fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, Platon a fost eliberat din închisoare, iar în mai 2021, Judecătoria Chișinău l-a achitat, după ce procurorii au renunțat la învinuiri. În iulie 2021, Platon a plecat în orașul Londra, unde se află până în prezent.

Un dosar penal pentru escrocherie și spălarea banilor este examinat la Curtea de Apel Chișinău, iar alte dosare se află încă la faza de urmărire penală. Veaceslav Platon se află pe lista de sancțiuni a Canadei și a fost condamnat în Rusia în dosarul „Laundromat”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul VIDEO Fugarul Veaceslav Platon s-a certat cu alegătorii moldoveni la o secție de votare din Marea Britanie apare prima dată în Realitatea.md.