Sari la conținut

VIDEO Mobilizare exemplară în România. În Cluj și Suceava, moldovenii au stat la coadă. Pentru ce au votat?

  • de

„Am votat pentru binele nepoțeilor, să le fie bine, să aibă o viață frumoasă” și „Am votat pentru un viitor prosper”. La unele secții de votare deschise în România, s-au înregistrat cozi mari. Cetățenii moldoveni au venit să-și exercite dreptul la vot și au stat ore în șir pentru a decide încotro se va îndrepta țara după 20 octombrie.

Un exemplu în acest sens, holul universității Ștefan cel Mare din Suceava a fost ca un furnicar.

„Am venit cu gânduri frumoase de un viitor prosper pentru țara noastră. Chiar dacă suntem plecați peste hotare, vrem să fim împreună cu toți ai noștrii”, a spus un tânăr.

„Am văzut că ați venit cu fetița care este îmbrăcată tradițional. Da, pentru că tocmai venim de la mănăstire și, în general, suntem o familie care ne place să păstrăm tradițiile și ne dorim să le transmitem mai departe”, a adăugat o moldoveancă.

Și în Timișoara, moldovenii au ieșit în număr mare la vot.

„Am mari speranțe pentru Republica Moldova și sper să își continuie parcursul european”.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/Aflaţi-pentru-ce-au-votat-moldovenii-din-Iaşi,-Suceava,-Sibiu-şi-Timişoara-(1).mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În Cluj, mii de votanți au trecut pragul secțiilor de votare și nu s-au lăsat descurajați. Unii au așteptat circa 20 de minute, în timp ce alții, și câteva ore întregi.

Articolul VIDEO Mobilizare exemplară în România. În Cluj și Suceava, moldovenii au stat la coadă. Pentru ce au votat? apare prima dată în Realitatea.md.