Sari la conținut

VIDEO Până la ora 08:00, circa 55.000 de moldoveni au votat la alegeri. Informații de la președinta CEC

  • de

Până la ora 08:00, aproximativ 55.000 de oameni și-au exercitat dreptul la vot. Potrivit președintei Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angela Caraman, toate secțiile de votare din țară și-au început activitatea la ora 7:00, inclusiv cele 30 de secții organizate pentru alegătorii din stânga Nistrului, unde procesul de vot a început fără incidente.

„Cu privire la secțiile de votare constituite peste hotare, informăm că procesul de votare a demarat la orele locale 07:00 fără probleme raportate. Secțiile de votare din străinătate vor fi deschise până la ora 21:00 (ora locală din fiecare stat).

Astfel, procesul de votare este în desfășurare în Japonia, unde tradițional a votat și primul alegător. De asemenea, deja se votează în 36 de secții de votare din China, India, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite , Statul Qatar, Statul Israel , Federația Rusă, România, Turcia, Bulgaria, Grecia, Cipru, Ucraina, Belarus, Estonia, Letonia  și Lituania”, a precizat Angela Caraman.

Următorul briefing de presă va avea loc la ora 10:00.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că pentru aceste scrutine au fost tipărite peste 7,3 milioane de buletine de vot, dintre care 1,7 milioane au fost distribuite secțiilor din afara țării. Ca element de noutate, buletinele de vot au fost tipărite și în limbile minorităților naționale, inclusiv în ucraineană, bulgară, găgăuză, rusă și romani.

Alegătorii sunt așteptați la cele 2 219 secții de votare, dintre care 1 988 sunt deschise pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv 30 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului. Și 231 de secții de vot deschise în afara țării, în 37 de țări pentru alegătorii din diasporă, 3 dintre acestea fiind dedicate votului prin corespondență.

Articolul VIDEO Până la ora 08:00, circa 55.000 de moldoveni au votat la alegeri. Informații de la președinta CEC apare prima dată în Realitatea.md.