Sari la conținut

Au încurcat secția de votare cu… barul. Câțiva moldoveni s-au dat în spectacol în ziua alegerilor

  • de

Au încurcat secția de votare cu… barul. Câțiva moldoveni au mers să-și exercite dreptul la vot, aflându-se în stare de ebrietate. S-a întâmplat în Hîncești, Orhei și Dondușeni, relevă datele prezentate de Asociația Promo-LEX. În toate aceste cazuri, a fost nevoie de intervenția oamenilor legii.

SV 20/38, Hîncești, Lăpușna. O alegătoare în stare de ebrietate, a refuzat să pună buletinele în urna de vot. Președintele BESV a chemat poliția pentru că aceasta făcea gălăgie. Poliția a escortat cu forța alegătoarea din SV, iar buletinele i-au fost luate cu forța de un membru BESV și aruncate în urna de vot”.

Și la Orhei, a fost necesară intervenția Poliției pentru a liniști un cetățean agresiv.

SV 25/04 Orhei. La 20:15, în incinta SV a venit un alegător în stare de ebrietate. Acesta a manifestat un comportament agresiv, strigând și insultând reprezentanții lui Alexandr Stoianoglo (PSRM) și PR. Președintele BESV a solicitat intervenția poliției pentru a aplana situația. În rezultat, alegătorul s-a liniștit, a votat și a plecat”.

Iar în raionul Dondușeni, un bărbat a fost de două ori la secția de votare.

SV 13/22, Dondușeni, Sudarca. La 18:55 în incinta SV s-a prezentat un alegător în stare de ebrietate, apoi a votat. La 20:20 a revenit în SV și a dorit să voteze, când operatorii au zis că el a votat astăzi, domnul a început să zică că altă persoană a votat în locul lui. La fața locului a fost invitată politia. După verificarea camerei video s-a confirmat că domnul deja a fost prezent astăzi”, se arată în comunicatul Asociației Promo-LEX.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Menționăm că, în localitatea Mingir, cu aproape jumătate de oră înaintea închiderii unei secțiii de votare, s-a produs un incendiu într-un spațiu adiacent biroului electoral. În consecință, s-a deconectat energia electrică, iar alegătorii, dar și funcționarii electorali, au utilizat lanterne și luminile de la telefon, întrucârt activitatea secției nu a fost suspendată.

Au votat și lucrat pe întuneric! Ce s-a întâmplat într-un sat cu circa 5 mii de locuitori din Hîncești

Articolul Au încurcat secția de votare cu… barul. Câțiva moldoveni s-au dat în spectacol în ziua alegerilor apare prima dată în Realitatea.md.