Sari la conținut

Au votat și lucrat pe întuneric! Ce s-a întâmplat într-un sat cu circa 5 mii de locuitori din Hîncești

  • de

Alegerile din 20 octombrie curent nu au trecut fără incidente nici în raionul Hîncești. În localitatea Mingir, cu aproape jumătate de oră înaintea închiderii unei secțiii de votare, s-a produs un incendiu într-un spațiu adiacent biroului electoral. În rezultat, s-a deconectat energia electrică, relevă informațiile prezentate de Asociația Promo-LEX.

SV 20/46 Hîncești, Mingir. În jurul orelor 20:34, în camera alăturată de SV a avut loc un incendiu. În rezultat, s-a deconectat energia electrică. Totuși, procesul de votare nu a fost suspendat, fiind folosite lanterne și luminile de la telefon. Camera video a continuat înregistrarea, lucrând pe baterii. La 21:25, energia electrică nu a fost restabilită, căutându-se metode alternative (generatoare), nefiind afectată însă activitatea BESV”, se arată în comunicatul Asociației Promo-LEX.

Energia electrică a fost deconectată și în localitatea Cojușna din raionul Strășeni, însă doar pentru 5 minute. Secția de votare și-a continuat activitatea în regim normal.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Potrivit datelor preliminare, în raionul Hîncești, Maia Sandu a câștigat detașat, acumulând cu 50,79% din sufragii, iar Alexandr Stoianoglo – 20,50%.

Articolul Au votat și lucrat pe întuneric! Ce s-a întâmplat într-un sat cu circa 5 mii de locuitori din Hîncești apare prima dată în Realitatea.md.