Sari la conținut

Cum s-a votat la Fălești, raionul unde s-a născut Maia Sandu

  • de

La Fălești, raionul de baștină al Maiei Sandu, cele mai multe voturi au fost obținute de Renato Usatîi, care este, de asemenea, originar din același raion.

Candidatul Partidului Nostru a obținut, potrivit rezultatelor preliminare, 34,60% din voturi, fiind urmat de Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM), care a obținut 27,48 la sută. Între timp, actualul președinte Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a luat 23,50% din sufragii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Potrivit rezultatelor preliminare de luni, 21 octombrie curent, ora 09:00, Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a luat 41,98% din sufragii, iar Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM), 26,31%.

Conform Codului Electoral, dacă niciun candidat la președinția Republicii Moldova nu obține majoritatea voturilor în primul tur, se organizează un al doilea tur de scrutin între primii doi candidați cu cele mai multe voturi. Acest tur va avea loc la două săptămâni după primul, pe 3 noiembrie 2024.

INFOGRAFIC Cum au votat la prezidențiale cetățenii din Bălți, Chișinău și Cahul

Articolul Cum s-a votat la Fălești, raionul unde s-a născut Maia Sandu apare prima dată în Realitatea.md.