Sari la conținut

INFOGRAFIC Cum au votat la prezidențiale cetățenii din Bălți, Chișinău și Cahul

  • de

Duminică, 20 octombrie curent, moldovenii au fost chemați la urne pentru a-și alege viitorul președinte. Potrivit rezultatelor preliminare de luni, 21 octombrie curent, ora 09:00, Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a luat 41,98% din sufragii, iar Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM), 26,31%.

Bălți

Analizând situația pe țară, preliminar, în nordul țării, Alexandr Stoianoglo a fost favoritul cetățenilor. De exemplu, la Bălți, candidatul socialiștilor a fost votat de circa 34 la sută din cetățeni, pe când Maia Sandu a acumulat doar 21%.

Chișinău

În municipiul Chișinău, Maia Sandu a câștigat detașat. Candidata PAS a luat aproximativ 48 la sută din voturi, în timp ce pentru Alexandr Stoianoglo și-au dat votul doar 28%.

Cahul

La Cahul, potrivit rezultatelor preliminare, Maia Sandu a obținut 37,18% din sufragii, iar pe locul doi s-a clasat Alexandr Stoianoglo cu 31,11 la sută.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Potrivit Codului Electoral, în cazul în care niciunul dintre candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova nu a întrunit cel puțin jumătate din voturile alegătorilor care au participat la alegeri, se organizează al doilea tur de scrutin pentru primii doi candidați stabiliți în ordinea descreșterii numărului de voturi obținute în primul tur. Al doilea tur de scrutin are loc la 2 săptămâni de la data primului tur de scrutin, adică duminică, 3 noiembrie 2024.

Articolul INFOGRAFIC Cum au votat la prezidențiale cetățenii din Bălți, Chișinău și Cahul apare prima dată în Realitatea.md.