Sari la conținut

O vedetă a fotbalului european a ajuns traficant de droguri. Petrecea cu elitele ruse, după ce Putin a invadat Ucraina

  • de

Un fotbalist care a jucat pentru cluburi renumite precum Ajax Amsterdam, FC Sevilla și Spartak Moscova a ajuns să devină un important traficant de cocaină, refugiindu-se inițial în Rusia și apoi în Emiratele Arabe Unite, unde continuă să joace fotbal, conform The Washington Post, citat de digi24.ro. Ce l-a determinat pe Quincy Promes să aleagă un stil de viață criminal, având în vedere câștigurile substanțiale din cariera sportivă?

Într-o perioadă în care primea constant mesaje legate de activitatea sa în echipa națională a Olandei, de contractele de sponsorizare și succesul său în fotbal, Promes își folosea telefonul pentru a gestiona o afacere ilegală – viața sa clandestină în afara terenului. Era anul 2020, iar unul dintre cei mai cunoscuți jucători olandezi finaliza importul unui nou transport de cocaină sosit recent într-un port belgian.

„Băieții mei sunt pe drum spre Antwerp”, a scris Promes, care activa ca atacant la Ajax în acea perioadă. Mesajele sale au fost folosite de autoritățile olandeze pentru a-l acuza de trafic de droguri.

Promes a plătit intermediari, pe care îi numea „soldați”, pentru a asigura un transport de 1.300 de kilograme de cocaină care ajunsese din America Latină într-un container plin cu saci de sare.

Ceilalți traficanți erau uimiți de rolul lui Promes în această afacere. „Sigur el este fotbalistul?” a întrebat unul dintre ei într-un mesaj.

Poliția olandeză a descoperit în 2020 că Promes investise cel puțin 200.000 de dolari într-o afacere cu droguri, încă din aprilie 2018. Asemenea altor infractori, Promes utiliza serviciul de mesagerie criptată Sky ECC, dar poliția din Belgia a reușit să spargă aplicația și să se infiltreze în rețea pentru a urmări activitățile traficanților.

Astfel, au aflat despre transportul de cocaină ajuns în Antwerp, un cargobot denumit Cap Sant Nicolas, care a trecut prin Brazilia și a efectuat opriri în America Latină, inclusiv în Uruguay.

Petreceri la Moscova și videoclipuri fluturând steagul Federației Ruse

În februarie 2021, Promes a fost transferat la Spartak Moscova în schimbul a 8,5 milioane de euro. Promes încă juca pentru Spartak când a fost condamnat în absență la 18 luni de închisoare pentru atacul asupra vărului său.

Federația Rusă nu are tratat de extrădare cu Olanda, astfel că Promes a rămas la Moscova. Ca să evite închisoarea, fotbalistul a rămas în Rusia chiar și după ce armata rusă a invadat Ucraina.

În luna iulie, clubul Spartak a anunțat că va încheia contractul lui Promes „din cauza unor motive personale care nu îl lasă să se întoarcă în Rusia”. Apoi, la începutul lunii septembrie, jucătorul a semnat cu echipa United F.C. din Dubai.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul O vedetă a fotbalului european a ajuns traficant de droguri. Petrecea cu elitele ruse, după ce Putin a invadat Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.