Sari la conținut

Postica explică de ce n-au fost excluși candidați din cursă: Nu putem exclude pe cineva doar în baza unor presupuneri

  • de

Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Pavel Postica, a explicat de ce niciun candidat la funcția de președinte nu a fost exclus din cursa electorală, deși Poliția a anunțat despre existența unei scheme de corupere a alegătorilor cu implicarea a 130 de mii de persoane. Pavel Postica a declarat în cadrul unei ediții speciale de la RLIVE TV că entitatea electorală nu a recepționat probe din partea oamenilor legii, care ar demonstra implicarea unor candidați în scheme de corupere a alegătorilor.

„Trebuie să pornim de la niște aspecte strict juridice. Nu putem exclude din cursă pe cineva doar în baza anumitor presupuneri. Repet, noi am primit de la Inspectoratul General de Poliție, chiar în ziua când a fost organizată prima conferință de presă a IGP doar o notă informativă generală în care se menționează exact ce s-a menționat și în conferința de presă. Fără oferirea probelor și fără oferirea informațiilor despre cine sunt candidații care ar determina alegătorii să voteze într-un fel sau altul contra unei sume de bani. Respectiv, Comisia Electorală Centrală a fost în imposibilitate juridică, legală, să aplice o anumită sancțiune”,  a declarat Pavel Postica.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/cec-postica.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

La data de 3 octombrie, șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, a anunțat că 130.000 de persoane au fost implicate într-o rețea organizată de finanțare ilegală a partidelor politice și de corupere masivă a alegătorilor, coordonată de persoane afiliate grupării conduse de Ilan Șor. Viorel Cernăuțeanu a anunțat atunci că oamenii legii cunosc care sunt candidații la prezidențiale susținuți de Federația Rusă, prin intermediului grupării Șor, dar a evitat să dea nume.

Articolul Postica explică de ce n-au fost excluși candidați din cursă: Nu putem exclude pe cineva doar în baza unor presupuneri apare prima dată în Realitatea.md.