Sari la conținut

Raionul din Moldova cu cea mai PASIVĂ prezență la alegeri. Se află în sudul țării

  • de

Aproximativ 9.000 de locuitori ai raionului Basarabeasca, din numărul total de circa 23.400, au ieșit la urnele de vot duminică, 20 octombrie curent, pentru a-și alege viitorul președinte și pentru a participa la referendum. Potrivit informațiilor Comisiei Electorale Centrale (CEC), în aceast raion a fost înregistrată cea mai pasivă prezență. În procente – 39,03 la sută.

De cealaltă parte, raionul cu cea mai activă prezență la vot este Dondușeni, acolo unde la urne s-au prezentat15.601 de cetățeni sau 50.96%.

În municipiul Chișinău au votat 361.786 de persoane sau 54,13% dintre alegători incluși pe listele electorale.

La secțiile de votare deschise pentru cetățenii cu drept de vot ai Republicii Moldova ce-și au domiciliul în localitățile din stânga Nistrului, s-au prezentat 16.131 de alegători.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Conform informațiilor deținute, în secțiile de votare deschise peste hotare s-au prezentat la urne peste 240 de mii de alegători.

Profilul alegătorilor arată în felul următor: 54,55% din alegătorii prezenți la urnele de vot în ziua alegerilor de duminică, 20 octombrie curent, sunt femei și 45,45% – bărbați.

Articolul Raionul din Moldova cu cea mai PASIVĂ prezență la alegeri. Se află în sudul țării apare prima dată în Realitatea.md.