Sari la conținut

VIDEO Alexandr Stoianoglo face apel la liderii altor formațiuni: „Avem o șansă să câștigăm pe 3 noiembrie”

  • de

Candidatul socialiștilor la prezidențiale, Alexandr Stoianoglo, a adus luni, 21 octombrie curent, mulțumiri cetățenilor care au ieșit să-l susțină la scrutinul de duminică. Fostul procuror general s-a arătat convins că o va învinge pe Maia Sandu în turul II de scrutin, care va avea loc duminică, 3 noiembrie curent.

„Rezultatele votului demonstrează că majoritatea covârșitoare a societății își cunoaște bine interesele și înțelege importanța obiectivelor naționale. În acest context, vreau să adresez mulțumiri tuturor celor care au participat activ la aceste alegeri: alegătorii de acasă, diaspora noastră numeroasă, dar și miile de cetățeni din regiunea Transnistreană. De acum încolo, noi trebuie să găsim o temelie comună pentru consolidarea întregii societăți și a tuturor forțelor politice și civile din Republica Moldova. Majoritatea moldovenilor înțeleg clar că țara noastră are nevoie de dreptate, respect pentru toți cetățenii, supremația legii, dezvoltare economică și locuri de muncă. Și, bineînțeles, de o direcție clară pentru dezvoltarea suverană în familia europeană a națiunilor.

Eu mizez mult pe susținerea altor formațiuni, lideri politici și lideri de opinie. Avem o șansă imensă să câștigăm pe 3 noiembrie, și vom câștiga”, a precizat Stoianoglo.

Precizăm că, Maia Sandu a anunțat că echipa sa va lua legătura cu echipa lui Alexandr Stoianoglo pentru a conveni despre o dezbatere electorală care să se desfășoare în această săptămână. Ultimul a acceptat, însă cu unele condiții.

„Mă adresez către Maia Sandu cu o propunere constructivă. Să lăsăm cetățenii să-și facă concluziile despre noi, ideile și realizările noastre. Cea mai bună metodă sunt dezbaterile. Însă nu în studiourile media care servesc puterii, ci pe o platormă neutră. Și să fie doi moderatori, unul de la dvs., unul de la mine”, a adăugat Stoianoglo.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/stoianoglo-dezbateri.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

După prelucrarea a aproximativ 99% din procesele verbale, Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) se va duela în turul doi al prezidențialelor cu Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM). Potrivit rezultatelor preliminare, Sandu a acumulat 42,33% din sufragii, iar Stoianoglo – 26,05%.

Potrivit Codului Electoral, în cazul în care niciunul dintre candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova nu a întrunit cel puțin jumătate din voturile alegătorilor care au participat la alegeri, se organizează al doilea tur de scrutin pentru primii doi candidați stabiliți în ordinea descreșterii numărului de voturi obținute în primul tur. Al doilea tur de scrutin are loc la 2 săptămâni de la data primului tur de scrutin, adică duminică, 3 noiembrie 2024.

Articolul VIDEO Alexandr Stoianoglo face apel la liderii altor formațiuni: „Avem o șansă să câștigăm pe 3 noiembrie” apare prima dată în Realitatea.md.