Sari la conținut

Dosarul corupției electorale: Activiștii lui Șor, reținuți după percheziții, vor mai petrece 30 de zile în celulă

  • de

Cei trei activiști ai lui Șor, reținuți în dosarul privind corupția electorală la alegerile din 2024, vor mai petrece încă 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Chișinău.

În perioada 8-10 octombrie 2024, oamenii legii au efectuat 115 percheziții la liderii raionali, președinți de sector și activiști ai partidelor controlate din umbră de Ilan Șor. Acțiunile au avut loc în cadrul unei cauze penale privind finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali, spălare de bani, coruperea electorală și crearea unei organizații criminale.

„În urma efectuării unui spectru larg de măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală, oamenii legii au stabilit că destinatarii surselor bănești sunt membrii organizațiilor teritoriale primare ale unor partide politice din țară, remunerați lunar din surse tenebre pentru activitățile prestate în contextul viitoarelor alegeri prezidențiale, inclusiv în scopul determinării alegătorilor să își exercite sau să nu își exercite drepturile electorale în cadrul alegerilor și Referendumului Republican și pentru participarea la mitinguri, flashmoburi și acțiuni de protest”, anunța Poliția Națională.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Polițiștii și procurorii au ridicat atunci telefoane mobile cu aplicația băncii rusești prin care erau virate mijloacele financiare, bani în diferite valute, carduri bancare eliberate de autoritățile din Rusia, materiale de promovare electorală, dispozitive electronice, cartușe și înscrisuri de ciornă.

Trei lideri teritoriali de partid au fost reținuți pentru 72 de ore. Ulterior, persoanele au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile, potrivit informațiilor publicate de Inspectoratul General al Poliției.

Articolul Dosarul corupției electorale: Activiștii lui Șor, reținuți după percheziții, vor mai petrece 30 de zile în celulă apare prima dată în Realitatea.md.