Sari la conținut

Identitatea celor care au primit bani de la Șor – cunoscută: Cine va coopera cu ancheta va fi scutit de amenzi

  • de

Poliția Națională a informat marți seara, 22 octombrie curent, că, în baza încheierii instanței de judecată, a inițiat procedurile de ridicare a informațiilor actualizate până la ziua de astăzi, inclusiv cea de după 3 octombrie, cu privire la toți utilizatorii din Republica Moldova conectați cu sistemul PSB. Respectiv, despre toți cei care au primit mijloace bănești din partea grupului criminal „ȘOR”.

Poliția: Peste 400 persoane, documentate pentru că au primit bani în schimbul voturilor. Ce amenzi riscă

Transferurile erau operate prin Promsvyazbank (bancă din Federația Rusă aflată sub sancțiuni internaționale pentru oferirea de sprijin armatei ruse în războiul din Ucraina), banii fiind oferiți în schimbul voturilor sau a opțiunii “NU” la referendum.

„În baza acestor informații este cunoscută identitatea tuturor persoanelor vizate, care au beneficiat de surse bănești din partea băncii din Federația Rusă, pentru a exclude operarea cu bani cash și, respectiv, limitarea informațiilor pe care ar fi putut să le obțină Poliția”, scrie în comunicatul emis presei.

Amintim că acceptarea banilor în schimbul voturilor este calificată drept corupere pasivă, iar persoanele vizate în anchetă sunt pasibile de amendă de până la 37 500 de lei.

„În context informăm că cei care cooperează cu ancheta și oferă informații vor fi scutiți de la plata amenzilor, conform legii”, se mai menționează în comunicat.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Identitatea celor care au primit bani de la Șor – cunoscută: Cine va coopera cu ancheta va fi scutit de amenzi apare prima dată în Realitatea.md.