Sari la conținut

Instructor de parapantă a căzut de la 100 de metri înălţime sub ochii elevului. VIDEO cum s-ar fi întâmplat totul

  • de

Incident grav în Braşov, România. Un zbor în tandem cu parapanta s-a încheiat cu o tragedie. Instructorul, un bărbat de 47 de ani, a murit sub ochii elevului său. Acesta avea 20 de ani de experienţă în domeniu.

Colegii spun că cel mai probabil instructorul nu a fost asigurat de seleta parapantei şi aşa se face că s-a desprins de sistemele de siguranţă ale parapantei în timpul zborului.  A fost văzut în timp ce făcea eforturi să nu se prăbuşească din această seletă a parapantei, însă la un moment dat nu s-a mai putut ţine şi a căzut de la peste 100 de metri înălţime. A căzut pe asfalt la jumătatea străzii. Nu a supravieţuit acestui impact.

Colegii parapantişti de la sol au văzut cele întâmplate şi au apucat să sune pe telefonul celei de-a doua persoane din seleta parapantei, au luat legătura cu această persoană şi au dirijat-o să-i spună ce are de făcut pentru a putea ateriza măcar această persoană în siguranţă. Între timp, Poliţia încearcă să stabilească circumstanţele în care s-a produs această tragedie.

Jurnaliștii români au încercat printr-o animație să explice cum s-a întâmplat tragedia.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/tragedie-parapanta-brasov.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În urmă cu trei ani, a avut loc un alt incident dramatic. Un pilot se afla cu o parapantă de speed-flying deasupra Vârfului Postăvaru când curenţii l-au împis în cablurile telegondolei. A stat atârnat aproape o oră, până la sosirea salvamontiştilor, însă când era aproape să fie salvat, s-a desprins şi a picat în gol de la 40 de metri înălţime. A fost o prăbuşire ca de pe un bloc cu 12 etaje. A supravieţuit miraculos după ce aripa parapantei s-a deschis sub el. În plus, stratului de zăpadă a funcţionat ca un amortizor.

Articolul Instructor de parapantă a căzut de la 100 de metri înălţime sub ochii elevului. VIDEO cum s-ar fi întâmplat totul apare prima dată în Realitatea.md.