Sari la conținut

Veronica Dragalin, interviu pentru BBC: „Nu cunosc alt exemplu de tentativă atât de obraznică de a corupe un scrutin”

  • de

„Nu cunosc alt exemplu unde a fost documentată o tentativă atât de deschisă și obraznică de a corupe un scrutin electoral”, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, într-un interviu acordat publicației BBC.

În cadrul interviului, șefa PA a vorbit despre schemele operate în Republica Moldova și tentativa de blocare a succesului referendumului.

Totodată, Veronica Dragalin a explicat că, în colaborare cu poliția, procurorii au descoperit o schemă piramidală de plăți gestionată direct din Rusia de către Ilan Shor și grupul său criminal.

„Vorbim despre o țară străină care trimite bani cu scopul de a influența alegerile”, a subliniat Veronica Dragalin, evidențiind faptul că procurorii au obținut dovezi prin interceptări telefonice, surse operative și declarații ale unor martori, o parte din aceste probe fiind deja făcute publice”.

De asemenea, șefa PA a precizat că schema de finanțare ilegală a partidelor politice și corupere electorală, documentată de mai mult timp de organele de drept, a evoluat pe parcurs.

„Dacă la început persoanele implicate încercau să creeze aparența de legalitate, acum legile sunt sfidate deschis”, a adăugat Dragalin.

Reprezentanții instituției precizează că „Procuratura Anticorupție continuă să investigheze aceste încercări de influențare ilegală a alegerilor, asigurând că toate persoanele implicate vor fi sancționate conform legii”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Veronica Dragalin, interviu pentru BBC: „Nu cunosc alt exemplu de tentativă atât de obraznică de a corupe un scrutin” apare prima dată în Realitatea.md.