Sari la conținut

40 de vârstnici din raionul Edineț au primit în dar telefoane noi. Seniorii vor participa și la instruiri

  • de

40 de vârstnici din raionul Edineț au primit în dar telefoane performante. Seniorii vor participa la trei instruiri pentru a deveni mai digitalizați. Activitatea este implementată de către Asociația Obștească CASMED cu suportul UNFPA Moldova în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale și fundația unei companii de telefonie mobilă, scrie tvn.md.

„Pe lângă faptul că astăzi 40 de persoane din localitatea Viișoara au primit telefoane mobile, începând cu ziua de astăzi dumnealor au parte de instruiri tematice pe parcursul a trei întâlniri. Instruiri în care își vor dezvolta competențe digitale, atât ce ține de utilizarea telefonului mobil, de accesare a rețelelor de socializare, de comunicare, dar și inclusiv cum să accesele diferite servicii online”, a declarat Ana Spînu, coordonatoarea proiectului AO CASMED.

Cei 40 de vârstnici care au primit telefoanele fac parte din grupul de seniori din satul Viișoara, raionul Edineț. Ei au fost selectați printr-un concurs, iar condiția principală a fost să nu aibă mai puțin de 60 de ani.

„Fără cunoștințe digitale este imposibil. În toate activitățile organizate avem nevoie și de aceste mijloace digitale. Ne-am bucurat foarte mult, pentru că la orice vârstă sunt necesare cunoștințele” a afirmat Galina Spataru, coordonatoarea grupului de seniori Viișorenii.

Cinci voluntari i-au ajutat pe bătrâni să-și conecteze telefoanele și să acceseze aplicațiile de mesagerie și telefonie online.

De astfel de sesiuni de instruire în domeniul digital vor beneficia și locuitorii din mai multe localități: Cajba, Glodeni, Sarata Veche, Fălești, Sofia, Drochia și Cobâlea, Șoldănești.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul 40 de vârstnici din raionul Edineț au primit în dar telefoane noi. Seniorii vor participa și la instruiri apare prima dată în Realitatea.md.