Sari la conținut

Modelul buletinului de vot pentru turul II al prezidențialelor, aprobat de CEC. Începe tipărirea

  • de

Modelul buletinului de vot pentru turul doi al prezidențialelor a fost aprobat de Comisia Electorală Centrală (CEC). Primele exemplare, destinate alegerilor în afara țării, vor fi tipărite marți, 23 octombrie.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În buletinul de vot pentru turul doi de scrutin vor fi înscriși doi candidații care au obținut cel mai mare număr de voturi pe 20 octombrie 2024. Prima în listă va fi Maia Sandu, iar al doilea – Alexandr Stoianoglo.

Turul doi al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 3 noiembrie 2024. Scrutinul se desfășoară deoarece nimeni dintre concurenții electorali înregistrați în primul tur al alegerilor nu a acumulat mai multe de jumătate din numărul total de voturi.

Votarea în turul doi se va desfășura în baza listelor electorale folosite și pentru primul tur al prezidențialelor. Tirajul buletinelor de vot este similar cu cel primul tur al prezidențialelor. În total, circa trei milioane de alegători sunt așteptați la urne.

Articolul Modelul buletinului de vot pentru turul II al prezidențialelor, aprobat de CEC. Începe tipărirea apare prima dată în Realitatea.md.