Sari la conținut

Alegeri repetate din cauza corupției? „Votul sincer al moldovenilor nu poate fi anulat de nimeni! Mergem în turul doi!”

  • de

VIDEO „Tanti Raia”, plasată în arest la domiciliu. Poliția: A fost reținută în urma unei investigații jurnalistice; VIDEO „Mă tem să dorm cu banii ăștia în casă”. Plicuri cu mii de lei, pregătite pentru a corupe alegătorii, ridicate

Polițiștii și procurorii din țară au deschise mai multe investigații și gestionează dosare privind coruperea voturilor în cadrul procesului electoral preponderent de gruparea criminală afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, ascuns de Kremlin la Moscova, Rusia. „În calitate de președinte, am fost informată de instituțiile statului despre existența unei rețele imense de cumpărare de voturi”, a anunțat joi seara, 24 octombrie curent, Maia Sandu. În context, șefa statului a dat de înțeles că turul II trebuie să aibă loc, în pofida obstacolelor create, cel puțin datorită alegătorilor moldoveni care au votat sincer. În plus, i-a îndemnat să convingă și alți conaționali să participe în duminica de peste 2 săptămâni la scrutin.

„La 20 octombrie 2024, țara noastră a fost ținta unui atac fără precedent la adresa libertății noastre. Fără voturile cumpărate, rezultatul azi ar fi fost altfel. Am fi avut o victorie detașată și pentru alegerile prezidențiale, și pentru referendum! În calitate de președinte, am fost informată de instituțiile statului despre existența unei rețele imense de cumpărare de voturi. Am fost întrebați dacă e cazul să nu recunoaștem aceste alegeri și să organizăm alegeri repetate. Procesul electoral nu trebuie oprit dintr-un motiv esențial. Votul masiv, sincer, liber al cetățenilor care au votat cu dragoste de țară nu poate fi anulat de nimeni! Mergem în turul doi! Ne bazăm doar pe oameni – ca de fiecare dată când soarta țării a fost pusă în joc. Dacă justiția nu se trezește în ultimul ceas și închide ochii la vânzarea țării, viitorul Moldovei pentru decenii este în pericol. Moldovenii merită să decidă viitorul țării fără furt. Doar votul tău poate apăra țara”, a scris Maia Sandu.

Într-o următoare postare, președinta a mai explicat ce putem face, astfel încât să convingem să participe la turul II cât mai mulți alegători.

„Prieteni, primim tot mai multe mesaje de la oamenii care vor să ne ajute. Vă mulțumim din suflet! Iată 3 lucruri pe care vă rugăm să le faceți: 1. Faceți un video în care le explicați oamenilor ce avem de pierdut dacă nu ieșim la vot, convingeți-i să iasă la vot pe 3 noiembrie și spuneți-le pentru cine votați! 2. Sâmbătă, la 8 dimineața, vă așteptăm, în special pe cei din Chișinău și din împrejurimi, la Teatrul Național de Operă și Balet – veniți cu mașina, luați un prieten și hai cu noi! De acolo, vom merge în toate regiunile țării! 3. Identificați un om care nu a fost la vot în primul tur, convingeți-l că este important să mergem împreună la vot să ne salvăm țara. Haideți fiecare să aducem încă 1 vot pentru Moldova!”, a adăugat Maia Sandu.

Amintim că turul II al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 3 noiembrie 2024. Pentru fotoliul de președinte al Republicii Moldova se vor lupta Maia Sandu (candidata PAS) și Alexandr Stoianoglo (candidatul PSRM).

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo au convenit asupra regulamentului de organizare a dezbaterilor electorale

Articolul Alegeri repetate din cauza corupției? „Votul sincer al moldovenilor nu poate fi anulat de nimeni! Mergem în turul doi!” apare prima dată în Realitatea.md.