Sari la conținut

Cel mai mare stadion de fotbal, inaugurat la un liceu din Capitală. Cât a costat proiectul

  • de

Premieră pentru sistemul educațional și „Sportul Rege” din Chișinău. Cel mai mare stadion de fotbal (dimensiuni standard) de la o instituție de învățământ din municipiu a fost inaugurat astăzi la Liceul „Universul” din cartierul Telecentru, unde învață peste 920 de elevi. Terenul de antrenament a fost construit de Primăria Chișinău în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal.

„Acest eveniment reprezintă o mare bucurie, nu doar pentru faptul că este cel mai modern teren de fotbal deschis într-o școală din Chișinău, ci și pentru că oferă o șansă în plus copiilor să își facă noi prieteni și să atingă noi obiective. Trebuie să visăm și să mergem înainte, deoarece ne dorim câți mai mulți campioni” se arată într-un comunicat de presă al primăriei Chișinău.

Proiectul de amenajare a stadionului, parte a Proiectului „Fotbal în școli”, a costat peste 7,1 milioane de lei. Aceasta nu este singura investiție realizată de Primăria Chișinău în infrastructura IPLT „Universul”.

În ultimii ani, municipalitatea a mai alocat bani pentru instalarea rampelor de acces pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, pentru dotarea blocului alimentar cu tehnica necesară și pentru lucrările de reparație a sistemului de încălzire.

La fel, în ultimii ani, Primăria Chișinău a investit enorm în construcția și amenajarea a zecilor de stadioane în instituțiile educaționale atât în Chișinău cât si suburbii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Cel mai mare stadion de fotbal, inaugurat la un liceu din Capitală. Cât a costat proiectul apare prima dată în Realitatea.md.