Sari la conținut

Răzbunarea Turciei după atacul terorist de la Ankara: Armata lui Erdogan a lovit ținte din Irak și Siria

  • de

Armata turcă a atacat miercuri noaptea ținte din Irak și Siria legate de gruparea teroristă kurdă PKK, pe care o consideră responsabilă pentru atacul de lângă Ankara, soldat cu cinci morți.

În mai multe imagini video distribuite online de la atacul de miercuri se văd cel puțin două persoane care trag cu arme la intrarea în sediul companiei Turkish Aerospace Industries (TAI/TUSAS), aflată la aproximativ 40 km distanță de capitală.

Nicio grupare nu a revendicat atacul, în care 22 de persoane au fost rănite.

„Un total de 32 de ţinte aparţinând teroriştilor au fost distruse cu succes” , a declarat ministerul turc al Apărării într-un comunicat.

Într-un mesaj pe rețeaua socială X, președintele Recep Erdogan a numit atacul asupra TAI „odios”.

Ministrul de Interne Ali Yerlikaya a spus că doi atacatori, o femeie și un bărbat, au fost „neutralizați”, adăugând că cel mai probabil atacul a implicat PKK.

PKK este interzis ca organizație teroristă în Turcia, SUA și Marea Britanie și luptă împotriva statului turc din anii 1980 pentru drepturi pentru minoritatea kurdă.

Patru dintre victime erau angajați TAI, iar a șasea era șofer de taxi.

Explozia a avut loc în timpul schimbului de tură, iar personalul a fost dirijat de urgență spre adăposturi.

Articolul Răzbunarea Turciei după atacul terorist de la Ankara: Armata lui Erdogan a lovit ținte din Irak și Siria apare prima dată în Realitatea.md.