Sari la conținut

VIDEO Caraman: CEC nu a primit vreo sesizare despre mesajele discriminatorii la adresa lui Stoianoglo

  • de

Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a recepționat vreo sesizare privind mesajele discriminatorii care îl vizează pe Alexandr Stoianoglo. Precizarea a fost făcută de șefa instituției, Angela Caraman.

„Nu avem la Comisia Electorală Centrală vreo sesizare în acest. Atunci când vom primi actele, le vom analiza și ne vom pronunța asupra lor”, a declarat Caraman, fiind întrebată de jurnaliști dacă va exista vreo decizie cu referire la incident.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/caraman-mesaje-de-instigare.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Filmulețe și postări cu mesaje xenofobe au apărut pe paginile unor internauți cu zeci de mii de urmăritori pe Facebook și TikTok. Drept urmare, echipa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a îndemnat cetățenii la calm, menționând că va condamna orice atacuri xenofobe, instigare la ură interetnică.

„Campania trebuie să se desfășoare exclusiv pe criterii care vizează competența, integritatea, caracterul candidatului. Poziția noastră a fost și rămâne una de unitate între toți cetățenii. Suntem toți parte a Republicii Moldovei și vrem să trăim în pace și bună înțelegere”, au transmis reprezentanții formațiunii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Între timp, Ion Chicu a menționat că depus o plângere la Procuratura Generală, pe marginea subiectului. În același timp, Asociația „Forța Fermierilor” a notat pe rețelele de socializare că s-a adresat instituțiilor de forță din Republica Moldova, urmare a mesajelor xenofobe, publicate pe TikTok și Facebook, menționând că anterior a fost supusă unor atacuri similare.

Atacuri xenofobe la adresa lui Alexandr Stoianoglo. Echipa PAS îndeamnă oamenii la calm

 

Articolul VIDEO Caraman: CEC nu a primit vreo sesizare despre mesajele discriminatorii la adresa lui Stoianoglo apare prima dată în Realitatea.md.