Sari la conținut

VIDEO Ce înseamnă modificarea Constituției, după referendum? Explicația vicepreședintei Parlamentului, Doina Gherman

  • de

Modificarea Constituției după referendum înseamnă că avansarea în procesul de integrarea europeană a Moldovei va avea ritm mai alert, afirmă vicepreședinta Parlamentului, Doina Gherman. Invitată în studioul RLIVE TV, funcționara a menționat că nici o forță politică nu va mai putea încălca voința poporului.

Politiciana a spus la emisiunea „Rezoomat” cu Ileana Pîrgaru că referendumul confirmă identitatea și aspirațiile europene ale cetățenilor moldoveni. În același timp, potrivit ei, nici o forță politică nu va mai putea schimba orientarea geopolitică a țării, odată ce aceasta va fi inclusă în Constituție.

„Este un obiectiv strategic național de țară. Este vorba de identitatea europeană a moldovenilor. Este vorba de avansarea pe parcursul european la modul practic. Se va progresa într-un mod mai alert și mai eficient, având acest obiectiv consemnat în Constituție și absolut nimeni nu va avea dreptul să încalce voința poporului, consfințită în Legea Supremă a țării”, a declarat Doina Gherman.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/Doina-Gherman-modificarea-Constituț.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că, pe 20 octombrie 2024, cetățenii Republicii Moldova au spus, în cadrul referendumului Constituțional Republican, că vor includerea în Constituție a obiectivului de integrare europeană. Aproximativ 50,3% dintre cetățenii care au participat la scrutin au fost de acord ca Legea Supremă să fie modificată.

Articolul VIDEO Ce înseamnă modificarea Constituției, după referendum? Explicația vicepreședintei Parlamentului, Doina Gherman apare prima dată în Realitatea.md.