Sari la conținut

Agenda celui mai mare eveniment de diplomație publică din România. A ținut un discurs și Natalia Gavrilița

  • de

Provocările aduse de schimbările climatice și de inteligență artificilă sunt principalele teme discutate la forumul organizat de Institutului Aspen, la București. Se vorbește despre soluții, dar și despre finanțarea acestora. La aceeași masă stau factori de decizie din Europa și Statele Unite, iar discuțiile continuă și astăzi, 25 octombrie, scrie protv.ro. La eveniment a fost invitată și fosta prim-ministră a Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, care a susținut și un discurs.

„Vom fi afectați de schimbările climatice, că vedem că vrem sau că nu vrem, la fel de schimbările tehnologice și cred că este important să existe această conversație cel puțin la nivelul ăsta că să vedem în ce fel ne impactează și cred că este o conversație bună”, a spus Radu Puchiu, reprezentant al Institutului Aspen România.

„Discutăm de mecanismele de finanțare, pentru că orice tranziție economică și tehnologică trebuie să fie susținută printr-o arhitectură ambițioasă de finanțare. Practic provocările cu care ne confruntăm astăzi nu mai pot să fie tratate doar de state, trebuie să avem o conlucrare între diversele părți interesate, sector public, sector privat, societate civilă”, a declarat Clara Volintiru, director regional German Marshall Fund.

Impactul inteligenței artificiale și al atacurilor cibernetice asupra societății au fost alte două subiecte abordate.

„Dacă o folosești ca să susții deciziile pe care le iei, dar nu crezi tot ce inteligența artificială îți furnizează, atunci va fi bine”, a conchis Steve Purser, consultant independent de cyber security.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Forumul organizat de Institutul Aspen și de German Marshal Fund este unul dintre cele mai importante evenimente de diplomație publică.

Articolul Agenda celui mai mare eveniment de diplomație publică din România. A ținut un discurs și Natalia Gavrilița apare prima dată în Realitatea.md.