Sari la conținut

AȘA NU! Un video cu discursul care instigă la ură al unui blogger moldovean, viral pe rețele

  • de

Discursul de ură, tot mai prezent pe rețelele de socializare în apropierea turului doi al alegerilor prezidențiale. Un medicul stomatolog, cunoscut în mediul online ca susținător al partidului de guvernare, a publicat un video, devenit viral, în care înjură cetățenii care s-au lăsat corupți de fugarul Șor. Menționăm că mesajele care incită la ură se pedepsesc contravențional.

„Eu doresc din banii furați, la toți tații, mamele și copii, cancer. Vă doresc rac (n.r. cancer) la cei care vă hrăniți din banii furați, din sângele oamenilor, înțelegi, din durerile oamenilor”, spune bloggerul în filmuleț.

Între timp, echipa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) susține că acest lucru este inacceptabil și că se disociază de declarațiile făcute de blogger.

„Ne disociem de toate dezbinările, agresivitatea verbală și incitarea la ură făcute de anumiți bloggeri și orice alte personaje, precum Marin Andonii. Este inacceptabil, noi nu tolerăm astfel de comunicare și comportament. Pentru noi este importantă buna înțelegere, omenia și respectul față de toți, indiferent de etnie, limbă vorbită sau votul oferit. Condamnăm ferm incitarea la dezbinare și ură și facem apel la toți să se oprească din acest comportament inadmisibil”, scrie Adrian Băluțel, șeful Cabinetului Președintelui Republicii Moldova.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Anterior, același blogger a avut un discurs xenofob la adresa lui Alexandr Stoianoglo. Video a devenit viral, iar PAS a ieșit cu o reacție publică în context. Mai mult, Între timp, PAS a îndeamnat cetățenii la calm.

Amintim că, Consiliul pentru egalitate face apel la competitorii electorali și susținătorii acestora să utilizeze un discurs public echilibrat și să evite orice formă de discurs de ură, instigare la discriminare sau intoleranță. Discursul de ură lezează demnitatea umană, naște intoleranță și dezbină electoratul, având consecințe extrem de nocive asupra întregii societăți.

Atacuri xenofobe la adresa lui Alexandr Stoianoglo. Echipa PAS îndeamnă oamenii la calm

Articolul AȘA NU! Un video cu discursul care instigă la ură al unui blogger moldovean, viral pe rețele apare prima dată în Realitatea.md.